Pizzeria účtuje za havajskú pizzu viac ako 100 eur: Preto je pizza taká drahá

Norfolk (Veľká Británia) - Pre mnohých milovníkov pizze je táto posýpka skutočnou nechuťou, iní ju milujú: ananás! Havajská verzia je na jedálnych lístkoch mnohých reštaurácií už viac ako šesť desaťročí. Tak je to aj v pizzerii "Lupa Pizza" na východe Anglicka . Majitelia však teraz skúšajú odvážny trik, aby svojich zákazníkov odradili od objednávania kontroverzného pokrmu.

"Veľký šéfkuchár a malý šéfkuchár sú pripravení čarovať v kuchyni," píše reštaurácia s týmto obrázkom svojich pizza kuchárov. Nikdy predtým však nemuseli pripravovať havajskú verziu.
"Veľký šéfkuchár a malý šéfkuchár sú pripravení čarovať v kuchyni," píše reštaurácia s týmto obrázkom svojich pizza kuchárov. Nikdy predtým však nemuseli pripravovať havajskú verziu.  © Instagram/lupapizza

Havajská pizza, ktorú v roku 1962 vynašiel Grék v Kanade, aj po desaťročiach rozdeľuje názory. Mnohí tradiční talianski pekári pizzu stále nevkladajú do pece.

V pizzerii "Lupa Pizza" v britskom grófstve Norfolk však nedávno ananásovú pizzu pridali do jedálneho lístka pre veľký dopyt. "Ananás na pizzi - milujete ho alebo nenávidíte? My nie sme až takí nadšení, ale ak vy áno, je teraz v našom menu Deliveroo za 100 libier [približne 118 eur, pozn. redakcie]," oznámila reštaurácia minulý týždeň na Instagrame.

Na webovej stránke donáškovej aplikácie je pizza propagovaná ešte ironicky: "Áno, môžete si ju dať za 100 libier. Objednajte si aj šampanské! No tak, ty príšera!"

Pre Francisa Woolfa, Quina Jianorana a Felixa Rehberga - majiteľov pizzerie - je to zrejme zábavný spôsob, ako ponúknuť zákazníkom to, čo chcú, ale zároveň dať jasne najavo svoj vlastný názor.

"Nie sme tu fanúšikmi ananásu a nemyslíme si, že by nimi mal byť aj niekto iný," povedal Woolf v utorkovom rozhovore pre People. "Ale ak ľudia nevyhnutne potrebujú ananás na svojej pizzi, potom by mali byť ochotní zaplatiť zaň 100 libier."

Toto je pizza za 118 eur od spoločnosti "Lupa Pizza" v Norfolku

Majiteľ pizzerie nie je fanúšikom ananásu: "Nie je to vhodná prísada na pizzu"

"Normálna" pizza v reštaurácii, ktorá bola otvorená len minulé leto, stojí približne 14 až 24 eur, čo je značný rozdiel.

Nie je prekvapením, že drahú havajskú ponuku zatiaľ nikto nevyužil, ako potvrdil Woolf.

"Myslíme si, že ananás nie je vhodná prísada na pizzu a nemal by na nej byť," hovorí majiteľ pizzerie. "Tropické ovocie na pizzu nepatrí a predpokladám, že sme chceli dať svoj postoj jasne najavo tým, že sme si zaň účtovali 100 libier."